12 februari 2015
Categorie: Blog
12 februari 2015,
 0

Als schoonheidsspecialist en expert op het gebied van huidverbetering & Anti-Aging is het mijn missie om mensen goed, eerlijk en duidelijk te informeren over hun huid. Tijdens de intakegesprekken met nieuwe klanten komen opvallend vaak dezelfde vragen, fabels en opmerkingen naar voren. Dan blijkt wel weer hoeveel onwetendheid er eigenlijk over de huid bestaat. En dat vind ik zo ontzettend jammer. Je hebt tenslotte maar één huid en daar moet jij je hele leven mee doen. De hoogste tijd dus om in dit blog de vier meest gehoorde misverstanden uit de weg te helpen.

Misverstand 1. ‘Ik draag geen make-up, dus ik hoef mijn huid niet te reinigen’
Ook wanneer je ‘au naturel’ door het leven gaat, is het een absolute must om je huid twee maal per dag te reinigen. De huid is een orgaan dat afvalstoffen uitscheidt, zoals talg, vuil en dode huidcellen. Wanneer je dus jouw huid niet reinigt, maar wel een crème aanbrengt, masseer je de afvalstoffen weer net zo vrolijk de huid in. Het gevolg is een doffe, onregelmatige huid en een grotere  kans op puistjes en andere huidproblemen. Nog een extra reden om je huid goed te reinigen: een schone huid neemt een serum of crème vele malen beter op, waardoor de werking versterkt en je profiteert van nog meer resultaat.

Misverstand 2. ‘Ik heb last van lichte of beginnende acne. De behandelingen hiervoor worden daarom vast niet door mijn zorgverzekeraar vergoed’
Acne komt voor in diverse soorten en gradaties. Er zijn meer dan tien verschillende soorten acne, variërend van mild tot hevig. Zo is er bijvoorbeeld een acnevorm die voornamelijk gekenmerkt wordt door mee-eters, tot een vorm met heftige onderhuidse ontstekingen. Het is dan ook van groot belang dat juist beginnende en/of lichte acne al wordt behandeld. Hiermee voorkom je dat het probleem groter wordt en er ontsierende acnelittekens ontstaan. Je huisarts kan een verwijskaart voor je uitschrijven, zodat de behandelingen – bij een ANBOS-gecertificeerde schoonheidsspecialist – vanuit jouw aanvullende verzekering kunnen worden vergoed.

Misverstand 3. ‘Ik zit nooit in de zon, dus mijn huid heeft geen zonnebescherming nodig’
Laat ik er geen doekjes om winden: de zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering, huidkanker, pigmentatiestoornissen en het versneld ontstaan van rimpels en huidverslapping. Tel daarbij op dat de huid van jouw gezicht nooit bedekt is en UV-stralen – ook door de wolken heen – jouw gezicht dus iedere dag bereiken. Ja,  zelfs tijdens een wandeling op een bewolkte winterdag. En inderdaad… ook wanneer jij in de zomer in de schaduw van een drankje op het terras geniet. Dan hoef ik je verder niet uit te leggen wat het belang is van het smeren van een goede zonnebescherming, toch? Mijn persoonlijke favoriet is de Nimue Total Protector SPF40: deze is speciaal ontwikkeld voor de huid van het gezicht en beschermt jouw huid optimaal, zodat ’ie zo lang mogelijk gezond en mooi blijft.”

Misverstand 4. ‘Ik heb geen pukkels of puistjes, dus jij kunt als specialist vast niets voor mij betekenen’
Bij het beroep schoonheidsspecialist denken veel mensen nog steeds aan het verwijderen van onzuiverheden, een ontspannende massage of lekker relaxen met een masker en twee komkommertjes op de ogen. Gelukkig is er in mijn prachtige vakgebied nog zoveel meer mogelijk. Vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, rimpels, roodheid, fijne lijntjes en acne: zo maar wat punten die jouw huid minder mooi kunnen maken, maar waarbij zicht- en merkbare verbetering vrijwel altijd mogelijk is. In mijn salon komen klanten vaak met een specifiek doel en kunnen zij mij goed uitleggen wat zij graag verbeterd willen zien aan hun huid. Samen gaan we hier dan aan werken met als streven het behalen van zicht- en merkbare resultaten. En dat dit werkt, vertellen mijn klanten je graag zelf!

Hopelijk heeft dit blog er toe bijgedragen dat jij minstens één nieuw feit over je huid hebt geleerd. Wellicht heb ik je aan het denken gezet en heb je nog veel meer vragen. Dan kun je deze natuurlijk altijd stellen door een mail te sturen naar info@beautyandrelaxlounge.nl. Maar ook mijn gratis E-book – met daarin veel tips, adviezen en stappenplannen – kan jou alvast een heel eind op weg helpen om vandaag nog te starten met het mooiste uit jouw huid te halen.

 

Marion van der Wielen
De specialist in huidverbetering, acne en Anti-Aging. Het is mijn passie om samen met jou het mooiste uit jouw huid te halen. Want iedereen verdient een gezonde, mooie en stralende huid. En als jouw huid straalt, doe jij dat ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.