25 augustus 2015
Categorie: Blog
25 augustus 2015,
 0

Wie ouder wordt, krijgt rimpels: het is één van de meest bekende fenomenen van het ouder worden. Toch zit dat wel iets complexer in elkaar. Bovendien kun je ook zelf al heel veel doen om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen! In dit blog vertel ik je meer over de zin en onzin van huidverjonging. Om jouw huid te kunnen verjongen, is het namelijk van belang dat je begrijpt hoe het huidverouderingsproces in de huid werkt. En daarna help ik je natuurlijk graag met manieren om het (vroegtijdige) huidverouderingsproces te vertragen. Ja precies, vertragen… want ik wil om te beginnen één ding voorop stellen: het huidverouderingsproces is onomkeerbaar. We kunnen dit dan ook niet stoppen en mijn persoonlijke mening is ook dat we dit niet moeten willen. Met mijn missie – mensen helpen het mooiste uit hun huid te halen – streef ik ernaar om iedere vrouw het gevoel te geven dat zij op een natuurlijke manier mooi en stralend oud kan worden. En ja: daar horen rimpeltjes, lijntjes, plekjes en vlekjes bij. Maar er zijn veel manieren om deze tot een minimum te beperken en zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn. En als dat gebeurt zit de klant nog lekkerder in haar vel en is mijn doel bereikt.

Schrik niet!
Feit is dat het huidverouderingsproces al vanaf je 25e (!) levensjaar begint. De gevolgen van huidveroudering – rimpels, lijntjes, verslapping, pigmentatie – worden echter pas vaak op latere leeftijd zichtbaar. Vanaf het 30e levensjaar begint het veelal op te vallen en in de loop van de jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe. En dan kan het voor jouw gevoel ineens heel snel gaan. Je merkt dat je huid steeds meer zichtbare rimpeltjes en/of pigmentvlekjes gaat vertonen, dat het volume in de huid duidelijk begint af te nemen, dat de huid steeds meer gaat tekenen en ook niet meer zo stevig is als een aantal jaren geleden. Kortom: het huidverouderingsproces is in volle gang.

Maar wat gebeurt er dan precies?
Wanneer je ouder wordt, vertragen de celfuncties in de huid. Dit proces heeft heel veel verschillende oorzaken met bijbehorende gevolgen. Ik richt me in dit blog uitsluitend op de meest belangrijke oorzaken. Wanneer we ouder worden, vertraagt de celstofwisseling, waardoor de fibroblasten in jouw huid steeds minder collageen, elastine en hyaluronzuur aan kunnen maken. En laten dit nu net de belangrijkste bouwstenen zijn als het gaat om het behoud van een jong uitziende en stralende huid! Collageen is de belangrijkste ‘vulling’ van het bindweefsel. Wanneer de productie afneemt  – en naarmate je ouder wordt vermindert het collageengehalte in de huid met minimaal 1% per jaar – verslapt de huid en ontstaan er rimpeltjes. Collageen voorziet de huid van veerkracht, elasticiteit en strakheid. Elastine is belangrijk voor de rekbaarheid van de huid. Wanneer de aanmaak van elastine vermindert, gaat de huid verslappen. Hyaluronzuur in de huid is van essentieel belang voor het vochtgehalte en dus voor een gezonde en stralende gloed.

In- en externe huidveroudering
Huidveroudering vindt plaats onder verschillende omstandigheden. Natuurlijk hebben we onze genen, die zorgen voor de interne (intrinsieke) huidveroudering. Oftewel de natuurlijke huidveroudering die ontstaat door menopauze, hormonale veranderingen en de individuele omstandigheden van de huid. Dit is echter slechts 20% van de ontstane schade die we aan de huidoppervlakte zien.

De overige schade – maar liefst 80% – komt voort uit de externe (extrinsieke) huidveroudering. Ook wel de ecologische huidveroudering genoemd. Hierbij moet je denken aan roken, zonlicht, voeding, weersomstandigheden, stress en een tekort aan slapen. Goed nieuws dus, want dat wil zeggen dat we zelf met deze punten aan de slag kunnen gaan! Dankzij prachtige en natuurlijk huidverjongende technieken kunnen we de huid zichtbaar verbeteren.

Wordt vervolgd…
Nu wil je natuurlijk ook graag weten hoe we dit kunnen doen. Dat vertel ik je in mijn volgende blog! Dan ga ik uitgebreid in op de verschillende manieren om het huidverouderingsproces te vertragen. Alvast een tipje van de sluier: 5 september a.s. – tijdens de viering van mijn 10-jarig jubileum – introduceer ik een geheel nieuw en uniek huidverjongingsconcept. Zo kan ik jou straks nog beter helpen het mooiste uit jouw huid te halen en kan jouw huid er net zo jong uit zien als jij je voelt! Kun je niet wachten en wil je nu alvast aan de slag met mijn ‘5-stappenplan om het mooiste uit jouw huid te halen’? Download dan hier mijn gratis E-book.

marion_vd_wielen
De specialist in huidverbetering, acne en Anti-Aging. Het is mijn passie om samen met jou het mooiste uit jouw huid te halen. Want iedereen verdient een gezonde, mooie en stralende huid. En als jouw huid straalt, doe jij dat ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.